KUKA VASTAA LEMMIKKIELÄIMEN ASUNNOLLE AIHEUTTAMASTA VAHINGOSTA

Vuokralaisella on lähtökohtaisesti oikeus pitää kohtuullinen määrä lemmikkieläimiä vuokra-asunnossa, elleivät vuokranantaja ja vuokralainen ole vuokrasopimuksessa tai muutoin keskenään sopineet, että vuokra-asunnossa ei saa pitää... Lue lisää »

Milloin taloyhtiö on vahingonkorvausvelvollinen asukkaalle?

Taloyhtiö on yleistermi, josta puhuttaessa tarkoitetaan asunto-osakeyhtiötä. Asunto-osakeyhtiöstä säädetään asunto-osakeyhtiölaissa (1599/2009), myöhempänä AsOYL. Arvioitaessa AsOYL:n mukaista vastuuta, tulee tätä lähestyä... Lue lisää »

Kannattaako valmiita sopimuspohjia käyttää?

Valmiita sopimuspohjia on runsaasti saatavilla esimerkiksi internetissä tai kirjakaupoissa, mutta niiden käyttö ei ole täysin ongelmatonta. Mikäli valmista sopimuspohjaa haluaa käyttää, tulee sopimuksen sisältö ja kaikki ehdot tarkastaa... Lue lisää »

Epäselvä ehto vuokrasopimuksen voimassaolosta

Liikehuoneiston vuokrauksessa vuokrasopimuksen kesto kuuluu sopimusvapauden piiriin. Vuokrasopimus voidaan lähtökohtaisesti sopia määräaikaiseksi tai toistaiseksi voimassa olevaksi. Varsinkin liikehuoneistojen vuokrasopimuksissa... Lue lisää »

Vuokra-asunto ja Airbnb

Airbnb on sivusto jonka kautta yksityishenkilöt voivat antaa vuokralle pääsääntöisesti lyhyiksi ajanjaksoiksi koko asuntonsa tai huoneensa. Airbnb:n käytön sallittavuudessa on eroja riippuen siitä, luovutetaanko koko asunto, vai vaan... Lue lisää »

« Edellinen 1 2 3 4 Seuraava »