Ohjeita ja neuvoja

Tältä sivulta löydät ohjeita ja neuvoja yleisimpiin ongelmatilanteisiin. Jos et löydä vastausta ongelmaasi, ota rohkeasti yhteyttä. Puhelimitse tai sähköpostin välityksellä annettu vähäinen neuvonta tilanteen kartoittamiseksi on yleensä maksuton, mikäli neuvonta ei johda toimeksiantoon. Jos neuvonta johtaa toimeksiantoon, veloitetaan neuvonnasta kuten toimeksiannosta muutenkin.

Kannattaako valmiita sopimuspohjia käyttää?

Valmiita sopimuspohjia on runsaasti saatavilla esimerkiksi internetissä tai kirjakaupoissa, mutta niiden käyttö ei ole täysin ongelmatonta. Mikäli valmista sopimuspohjaa haluaa käyttää, tulee sopimuksen sisältö ja kaikki ehdot tarkastaa... Lue lisää »

Epäselvä ehto vuokrasopimuksen voimassaolosta

Liikehuoneiston vuokrauksessa vuokrasopimuksen kesto kuuluu sopimusvapauden piiriin. Vuokrasopimus voidaan lähtökohtaisesti sopia määräaikaiseksi tai toistaiseksi voimassa olevaksi. Varsinkin liikehuoneistojen vuokrasopimuksissa... Lue lisää »

Vuokra-asunto ja Airbnb

Airbnb on sivusto jonka kautta yksityishenkilöt voivat antaa vuokralle pääsääntöisesti lyhyiksi ajanjaksoiksi koko asuntonsa tai huoneensa. Airbnb:n käytön sallittavuudessa on eroja riippuen siitä, luovutetaanko koko asunto, vai vaan... Lue lisää »

Kunnossapitovastuu asunto-osakeyhtiössä

Asunto-osakeyhtiölaki jakaa rakennuksen ja muiden tilojen kunnossapitovastuun osakkeenomistajien ja yhtiön kesken. Kunnossapito tarkoittaa yhtiön kiinteistön ylläpitoon kuuluuvaa toimintaa, joka sisältää juoksevat pienet korjaukset... Lue lisää »

Vuokra-asunnon kunnossapito

Vuokrasuhteen alkaessa vuokralaisen ja vuokranantajan olisi hyvä yhdessä käydä läpi asuinhuoneiston kunto, eli kirjata ylös virheet ja ottaa valokuvat kodinkoneissa ja pinnoissa olevista virheistä, vioista ja puutteista. Vuokrasuhteen... Lue lisää »

Vuokran korottaminen ja indeksikorotus

Asuinhuoneiston vuokrauksesta annetun lain mukaan vuokra määräytyy sen mukaan, mitä siitä on sovittu, jollei tästä tai muusta laista muuta johdu. Lakia koskevan hallituksen esityksen mukaan jos sovitaan, että vuokra tarkistetaan aina... Lue lisää »

Milloin alivuokrasopimuksen irtisanomisaika alkaa?

Alivuokralaisen irtisanomisaika alivuokrasuhteessa on 14 päivää. Irtisanomisajan kuluminen alkaa kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jos vuokranantajan kanssa ei ole muusta sovittu. Esimerkkitilanteessa alivuokralainen on irtisanonut... Lue lisää »

Kuinka toimia jos asianajotoimiston kanssa tulee riitaa?

Asiakkaalla voi tulla riitaa asiaansa hoitavan asianajotoimiston kanssa. Asia tulisi ensin pyrkiä ratkaisemaan sovinnollisesti ottamalla asianmukaisesti yhteyttä suoraan toimistoon. Siten voidaan selvittää riidan kohde ja yrittää saavuttaa... Lue lisää »

Milloin vuokranantaja voi purkaa vuokrasopimuksen?

Vuokranantajalla on käytettävissään ainoastaan asuinhuoneiston vuokrauksesta annetun lain 61 §:ssä luetellut perusteet vuokrasopimuksen purkamiseen: 1) vuokranmaksun laiminlyöminen 2) huoneiston käyttöoikeuden luovutus tai... Lue lisää »

Mikä on virhe kiinteistökaupassa?

Kiinteistön eli esimerkiksi omakotitalon kaupassa tunnetaan vakiintuneesti kolme virhettä: laatu-, vallinta- ja oikeudellinen virhe. Laatuvirheellä tarkoitetaan sitä, kun kiinteistö tai rakennus ei vastaa siitä annettuja tietoja tai sitä... Lue lisää »

« Edellinen 1 2 Seuraava »